Utvalda hotell inom dessa grupper:

Certifiering

”The Global Hotel Security Standard”© sätter hotell & konferensgästers trygghet i fokus. En anläggning som är certifierat av Safehotels har vidtagit åtgärder för att ta väl hand om sina gäster om något oförutsett skulle inträffa.

Utbildning

Våra utbildningar är skräddarsydda för hotell- och mötesanläggningar. Våra utbildares branschkunskap gör att innehållet i utbildningarna är lätt att ta till sig och direkt översätta till sin egen arbetssituation.

Rådgivning

När tiden inte räcker till kan vi hjälpa er med säkerhetsarbetet. Våra konsulter kan tillsammans med er ta fram rutiner, dokument, utbildningsplaner eller checklistor. Vi kan också hjälpa ert företag att välja rätt hotell för ert säkerhetsbehov.


YHRK 13 i Göteborg höjer ribban!

Det är alltid underbart när man möts av engagemang vid YrkesHögskolor!

Mina bloggkollegor Mats och Anders jobbar mycket i Grythyttan och även jag har nöjet att möta blivande branchkollegor på lite olika håll i landet.

De gamla rävarna får se upp - Eller…? Det gardet som ser YH som  vidareutbildning, eller är färska in i branschen, jobbar på bred front för att utbilda sig och ta till sig av det moderna tänket – det är IT, revenue management och inte minst omtanke om gäster och kollegor – säkerhet i hotell & mötesindustrin alltså – som står högt på agendan.
Läs mer >>

Global expansion med lokal förankring

Livet är spännande!

Att ha förmånen att jobba med ett koncept som står inför ett fullskaligt internationellt genombrott ger tillfällen till nya utmaningar dagligen – och det är underbart! 

Detta är ett axplock av vad som händer med Safehotels Alliance och den säkerhets-certifiering för hotell som nu sprider sig över världen;

 * Erkännanden från globala företag som lägger in Safehotels certificate i sina RFP;s

* Stärkt globalt nätverk av erfarna konsulter i världsklass som representerar Safehotels på samtliga världsdelar.
Läs mer >>

I bräschen för branschen!

Det finns ett antal fantastiska personer i hotellvärlden som hamnat på rätt plats i livet – de fyller sin plats i servicebranschen med råge. De där människorna som bara förmedlar engagemang, omtanke och servicekänsla…till 110%!

Sen finns också de man funderar över om de verkligen hamnat rätt…men de hoppar vi över just nu.

Det är långa dagar, mycket slit, kroppen får härdas och mentalt kan det vara påfrestande att alltid vara på scen och förmedla ett leende och sträcka ut en hjälpande hand.  Men det märks inte…på de där människorna som är stöpta i formen som är märkt ”Service/Ledarskap/Engagemang”.
Läs mer >>

Full fart framåt i Afrika!

Safehotels går nu in i en ny marknad. Det är med spänning, stor ödmjukhet och med lyhördhet vi nu går in med vårt koncept.

Analysen av hotellsäkerhet i Afrika är fram till nu ganska spretig…det är enorma skillnader i medvetenhet runt dessa frågor. Förståelsen för vad hotellsäkerhet egentligen handlar om varierar från ingen kunskap alls i stort sett, till mycket hög kompetens.

I Afrika gäller visuell säkerhet – murar, vakter, bombspeglar och även beväpnad militär på hotellområdet. 

Vad vi har blivit tillfrågade av gästerna – stora internationella företag med stora antal resande till Afrika – är att…
Läs mer >>

Sommar, sol o säkerhet!

Underbart med sommar – visst!? 

Tänkte bara skicka en liten säkerhetsblänkare så här i sommartider till både er som besöker och ni som driver hotell..lite ” skriv på näsan” karaktär – men bra att ha med sig…

Resenärer; 

* Frukosttjuvar härjar på sommaren! 

- Lämna inga värdeföremål på frukostbordet!

 * Håll koll på bagaget!
Läs mer >>